- Voetverzorgingstips

Voeten verdienen uw aandacht!

Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen, dan is dit zeker geen loze kreet.
U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. U kunt relatief eenvoudig zelf een aantal van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van de onderstaande tips. 

Tips

Mijn persoonlijke tip, wacht niet te lang met een pedicure bezoek.

Heeft u pijn of klachten aan uw voeten, denk hierbij aan ingroeiende nagels, likdoorns, kloven of overmatig eelt. Bezoek de pedicure. Door op tijd en met regelmaat langs te gaan voor een behandeling, voorkomt u heel veel klachten en krijgen uw voeten de verzorging die ze verdienen.

 

Goede schoenen kopen is belangrijk voor gezonde voeten

Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag uw schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten een beetje opzwellen dus dan is de (na)middag een goed tijdstip om ze te passen.

Laat je voeten iedere keer dat je schoenen past opmeten en laat ze opmeten als je staat. Let er op dat je de schoenen aan allebei je voeten past. Veel mensen hebben namelijk 1 voet die langer is dan de andere. Wanneer dat het geval is, koop de schoenen dan op maat van de grootste voet!

Voeten verdienen verzorging.

Door uw voeten dagelijks in te smeren, draagt u zelf al bij aan een goede verzorging van uw voeten. Gebruik hiervoor een voetencreme die past bij uw voeten. Voor advies kunt u terecht bij uw pedicure.